Pecorino di Grotta ai 4 Pepi

19,00 

Ovčji sir jamski s poprom 470g cca

Zorjen sir iz ovčjega mleka s štirimi vrstami popra, proizveden v Italiji, brez barvil in konzervansov

Na zalogi

Šifra: PecorinoGR4P Kategorije:

Opis

ovčji jamski sir s poprom

Proizvedeno iz pasteriziranega ovčjega mleka pri 72 °C, ohlajeno na 32-35 °C, fermentirano, dodane štiri vrste popra, prekinitev fermentacije, dodajanje sirišča in koagulacija – lomljenje sirnine, izločanje v kalupe, soljenje v slanici in sušenje v celicah pri 6-8 °C. Zori več kot 100 dni v panenskih zabojih iz bukovega lesa, da dobi pravo končno aromo.

Masa je bele barve, ki se spreminja v slamnato rumeno, na prerezu je kredasta in rahlo luskasta. Aroma štirih vrst popra daje bogat in edinstven okus sveže mletega popra.

Sir brez laktoze, primeren za intolerantne na laktozo.