Opis
Lamucca di Luppolo™- kravji sir v hmelju
Proizveden je iz kravjega mleka, pasteriziranega pri 72 °C, dodanega craft piva, izbranih fermentov in telečjega sirila.
Sir se najprej posuši v celicah pri stalni temperaturi, nato pa se položi v hermetično zaprte zabojčke s hmeljevimi cvetovi v prahu.
Temperaturni in vlažni cikli se nato izvajajo do osemkrat na dan, tako da se proces zorenja upočasni in sir ostane mehak tudi nekaj mesecev, hkrati pa pridobi arome in okuse dolgo staranega sira.
Barva mase je bela s slamnatimi odtenki, z rahlim nastankom očes, okus pa ima sladke in nežne note, ki z zorenjem postajajo vse bolj obstojne.
Izvor ITALIJA
Sestavine/sestava
Pasterizirano kravje mleko, domače pivo vsebuje glutensko sol, sirilo in mlečne encime.
Na površini je prevlečeno s hmeljevimi cvetovi v prahu (0,02 %).