Caprozzo alla Carruba

21,00 

Kozji sir v rožičih – 330g cca

Kozji sir, zorjen v rožičih, proizveden v Italiji, brez barvil in konzervansov

Ni na zalogi

Šifra: CaprozzoCARR Kategorije:

Opis

kozji sir v rožičih

Proizvedeno iz kozjega mleka, pasteriziranega pri 72 °C, z dodatkom izbranih fermentov in zaustavitvijo fermentacije, dodatkom sirišča in koagulacijo – lomljenje skute in odvajanje v ustrezne kalupe, sušenje in soljenje ter shranjevanje v kleti pri 8 °C. Po 30 dneh se sir ročno opere in posuši, nato pa se postavi v sobo za zorenje z rožiči v prahu, da se upočasni proces zorenja ter čim dlje ohranita aroma in delikatnost sira.

Gladek, mehak in elastičen sir, predelan po tradicionalnih metodah z dodatkom izbranih fermentov. Mlečno bela barva paste, svilnata v ustih, mehkega in nežnega okusa.

Sir brez laktoze, primeren za intolerantne na laktozo.